Den nya utrustningen har ökat vår produktion

Söderhamn Eriksson har levererat och installerat sågverksutrustning på det ryska sågverket Red October som ligger vid foten av Uralbergen. – Den nya utrustningen har ökat vår produktion, säger Dmitry Pashkovskiy på sågverket.

Den levererade och installerade utrustningen består av timmerintag, barkningslinje, såglinje, kombiverk och undervåning. Dmitry Pashkovskiy är commerce director på Red October.
– Innan vi bestämde oss för Söderhamn Eriksson besökte vi olika sågverk i Europa och gjorde noggranna jämförelser, berättar han. Vi kom fram till att Söderhamn Erikssons utrustning var den som bäst passade för vår produktion och för vår position på marknaden.

Modernisering av Red October
Moderniseringen av sågverket var en nödvändighet, berättar Dmitry Pashkovskiy, då den gamla utrustningen var både energi- och personalkrävande samt saknade nästan all support från tillverkarna.
– Våra gamla leverantörer var inte konkurrenskraftiga längre och klarade knappt av att hjälpa oss med reservdelar, än mindre komma med nya lösningar och produkter. Vi behövde ett företag som inte bara levererade kvalitativ utrustning, utan som även kunde ge oss full teknisk support.

Nya maskiner ökar produktionen
Dmitry vill gärna framhålla den nya såglinjens många fördelar. Bland annat har rundgångslösningen stor flexibilitet, menar han. Med den kan man jobba med timmerstockar av olika dimensioner och former i samma såglinje. En annan fördel är att tekniken garanterar flis av god kvalitet.
– Vi får ut mer flis och mindre sågspån nu, med den gamla utrustningen var det tvärtom. Nu kan vi för första gången sälja flis av hög kvalitet till pappersbruk i landet, säger Dmitry och tillägger:
– Den nya utrustningen har ökat vår produktion över hela linjen.

Tradition av kvalitet
Dmitry fortsätter att lovorda Söderhamn Eriksson som han tycker kombinerar en lång och gammal tradition av kvalitet med den modernaste tekniken.
– De är, med all rätt, berömda för sina maskiner som är både pålitliga och har hög kvalitet. De har även lyckats med att implementera modern teknologi som automation och optimering ned på detaljnivå. Jag är mycket imponerad av deras kunnande.